Omeleta šampiónov

13.10.2018

Potrebujeme (2 osoby): 

           -4 vajcia

  • -30 g syru feta
  • -30 g šampiňónov
  • -30 g čerstvého (mrazeného) špenátu
  • -1 PL olivového oleja
  • -10 g masla
  • -morská soľ
  • -čierne korenie

  • Extra:
  • -¼ cibule
  • -1 strúčik cesnaku
  • -2ks vodového pečiva (toastované)
  • -1 ks pita chleba-30 g welness proteínu

Postup: 

1. Vajcia vymiešame s morskou soľou. Množstvo soli prispôsobíme typu syra, ktorý používame, vzhľadom na to, že feta je väčšinou dosť slaná. 

2. Šampiňóny nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky, špenát potrháme na drobnejšie listy, podľa chuti pripravíme nadrobno posekanú cibuľu a cesnak. Syr rozdrobíme ako tvaroh. 

3. Na panvici na strednom plameni rozohrejem olej s maslom, na ktorom opražíme cibuľku, huby a špenát presne v tomto poradí. 

4. Pridáme rozšľahané vajcia, ktoré pomaly necháme tuhnúť v štýle omelety. Dávame však pozor, aby nám úplne nevyschli a pridáme rozdrobený syr feta. 

5. Omeletu preložíme na polovicu, pričom sledujeme, aby sme zachovali vláčny stred. 

6. Servírujeme ozdobené čerstvým petržlenom a opečeným kúskom pečiva.

Prajeme dobrú chuť :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.